top of page
COLOR

Chagall és reconegut com el gran mestre del color. Va desenvolupar un món de ric simbolisme, de colors brillants amb matisos impossibles. Colors saturats i vibrants, tons lluminosos i intensos, que defineixen la seva obra i contribueixen a crear el seu univers oníric. L'artista comprèn l'essència del color, amb el qual transmet sensacions i emocions tot modificant la realitat a través de la seva paleta.

 

Durant la seva joventut a París, va establir relacions molt estretes amb els poetes més innovadors de les avantguardes. Ells comprenien el món màgic i metafòric de les seves pintures i el secundaven en els seus projectes.

 

L'ambient acolorit del circ va captivar Chagall des de la seva infantesa. Els pallassos i els acròbates li porten a la memòria els dies de fira a Vitebsk, quan, entre música i malabarismes, somiava una vida bohèmia. A París gaudia de les funcions del Circ d'Hivern acompanyat per Ambroise Vollard, submergint-se en una atmosfera seductora entre animals, trapecistes, llums i lluentons. Tot plegat conformava un univers fantàstic, en què amb prou feines es distingeix la línia que separa la realitat del somni.

 

Chagall crea un llenguatge propi, lluminós, profund, amb el qual transmet que un món diferent és possible; en el fons, un missatge d'esperança.

bottom of page