top of page
04_Chagall_Palau Martorell.jpg

ORÍGENS

«El títol d’“Un pintor rus” significa més per a mi que qualsevol fama internacional... en els meus quadres no hi ha un centímetre lliure de nostàlgia per la meva terra natal».

—Marc Chagall

Origens002_low.jpg
06_Chagall_Palau Martorell.jpg

MÓN SAGRAT

«Des de la meva primera joventut, la Bíblia em va captivar. Sempre em va semblar, i em sembla, que és la font més gran de poesia de tots els temps. D'aleshores ençà, he buscat aquest reflex a la vida i en l'art. La Bíblia és com una ressonància de la natura i representa l'enigma que jo sempre he volgut transmetre».

 

—Marc Chagall

04_Chagall_Palau Martorell.jpg

ÈXODE

L'existència de Marc Chagall va estar marcada per la guerra i el desarrelament. L'artista va representar l'èxode bíblic com una al·legoria de la persecució de què van ser objecte els jueus amb la invasió nazi durant la Segona Guerra Mundial; amenaça que va obligar l'artista a fugir de París cap a un exili forçat als Estats Units. 

06_Chagall_Palau Martorell.jpg
03_Chagall_Palau Martorell.jpg

COLOR

Chagall és reconegut com el gran mestre del color. Va desenvolupar un món de ric simbolisme, de colors brillants amb matisos impossibles. Colors saturats i vibrants, tons lluminosos i intensos, que defineixen la seva obra i contribueixen a crear el seu univers oníric.

PARIS

«París, per a mi, ha estat una escola de vida, amb el seu ambient, la seva llum, la seva atmosfera. És a França on jo he renascut».

—Marc Chagall

07_Chagall_Palau Martorell.jpg
05_Chagall_Palau Martorell.jpg

FAULES

El 1927 el marxant d'art i editor Ambroise Vollard va encarregar a Chagall la il·lustració de les Faules de La Fontaine, que van ser editades anys més tard per Tériade, el 1952.

W 118.jpg

L'AMOR

«Jo només obria la finestra de la meva habitació i l'aire blau, l'amor i les flors entraven amb ella».

 

—Marc Chagall

011_Chagall_Palau Martorell.jpg
bottom of page